Δελτία Τύπου

Συνέδριο e-INNO-HUB Δυτικής Αθήνας 1/11/2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) στο πλαίσιο του έργου “e-Inno-HUB Δυτικής Αθήνας”.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου με θέμα:

“Εφαρμογή της Έρευνας και της Καινοτομίας στον Ενισχυτικό Ρόλο της Επιχειρηματικότητας μέσω της Διασύνδεσης”.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών σχετικά με τον ρόλο της έρευνας και της καινοτομίας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας.

Σε μια δύσκολη συγκυρία οικονομική και κοινωνική, ο ΑΣΔΑ αναδεικνύει και θέτει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη
διασύνδεσή της με την έρευνα, μέσα από ένα σύνολο φυσικών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Το συνέδριο προσέλκυσε σημαντικούς ομιλητές, επιστήμονες, επαγγελματίες, και επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες δικτύωσης και συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη δημιουργία ενός οργανωμένου περιβάλλοντος διασύνδεσης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν επιτυχημένες περιπτώσεις εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών και στρατηγικών στην επιχειρηματική πρακτική, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ο Χρήστος Τσιλίκης, Ειδικός Εμπειρογνώμονας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συνεργάτης ΜΑΣΤΕΡ Α.Ε., αναφέρθηκε στο έργο “e-Inno-Hub Δυτικής Αθήνας”, αναλύοντας το πλαίσιο το σκοπό και τους στόχους του, κάνοντας παράλληλα αναφορά στη συμβολή του στην επιχειρηματική εξωστρέφεια σε Ευρώπη και διεθνώς.

Ο Δρ. Νίκος Τσότσολας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ανέλυσε πως η γνώση και η έρευνα προάγουν την καινοτομία στην οικονομία και την κοινωνία, καθώς και το ρόλο και οι δυνατότητες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ο Γιώργος Βλάχος, π. Γενικός Διευθυντής Ομίλου Εταιρειών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μίλησε για τη δύναμη της γνώση και πως η εφαρμοσμένη γνώση είναι το ζητούμενο στη σημερινή εποχή.

Ο Δρ. Νικόλαος Λάμπρου, Καθηγητής Ενζυμικής Τεχνολογίας, Τμήμα Βιοτεχνολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Συνιδρυτής & CR&DO του Τεχνοβλαστού Enzyceuticals, αναφέρθηκε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τον ρόλο της βιοτεχνολογίας με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές.

Ο Γιάννης Έξαρχος, Founder & CEO JE Consulting Group, ανέλυσε την κουλτούρα και τα αντανακλαστικά του πλαισίου ESG, ειδικότερα στα πρώτα επιχειρηματικά
βήματα.

Ο Άγγελος Σπυράτος – CEO Yolt Labs, μας εξιστόρησε το δικό του «ταξίδι» ως startupper και πως η ιδέα μετουσιώνεται σε ανταγωνιστική επιχείρηση.

Μπάμπης Εγγλέζος, Πρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου, μίλησε για τη διαμόρφωση επενδυτικής κουλτούρας των νέων.

Ο Μιχάλης Ιακωβίδης, Ιδρυτής της Cymothoe Initiative, αναφέρθηκε στη Μπλε Οικονομία και την συμβολή της στην καινοτομία και ανάπτυξη.

Ο Θάνος Μαρκαντώνης, Αντιπρόεδρος Ομίλου Τεχνητής Νοημοσύνης (AI Catalyst), επισήμανε τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και τις προοπτικές –
προκλήσεις.

Κλείνοντας, ο Σπύρος Κοσκοβόλης, Υπεύθυνος Σχεδιασμού και Υλοποίησης Εθνικών & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ε.Ε.Α. (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών), αναφέρθηκε στη δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας, ως εργαλείου ανθεκτικότητας και ανάπτυξης ΜμΕ”»

 

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ελπίδα για μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών, ενώ οι συμμετέχοντες έδωσαν την υπόσχεση για περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της έρευνας και της καινοτομίας.

Το Συνέδριο μεταδόθηκε και διαδικτυακά μέσω livestreaming. Το βίντεο του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: Συνέδριο e-InnoHub

Οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες στην σελίδα Παρουσιάσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *